Ο αριθμός των δοκιμαστών MOT που απομακρύνθηκε από το DVSA αυξάνεται κατά πάνω από 80%

ο αριθμός των δοκιμαστών μοτοσικλετών που έχουν απομακρυνθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία χρόνια, με 82% πολύ περισσότερους δοκιμαστές που απαγορεύονται στο 2017 /18 οικονομικό έτος σε σύγκριση με το 2015/16.
Ακόμα χειρότερα, οι εμπειρογνώμονες λένε ότι οι επιθετικοί δοκιμαστές θα μπορούσαν να εκδίδουν ψεύτικα mots σε γραπτά αυτοκίνητα που θα έπρεπε να διαλυθούν, αυξάνοντας τα ζητήματα που σχετίζονται με το σκάνδαλο από το σκάνδαλο.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

• Τα δεδομένα MOT αποκαλύπτουν τα καλύτερα και τα χειρότερα αυτοκίνητα για τις τιμές επιτυχίας
Περίπου 178 υποψήφιοι δοκιμαστές MOT που είχαν προηγουμένως εξουσιοδοτηθεί από τον Οργανισμό Προτύπων Τσάιφη και Αυτοκινήτων (DVSA) χτυπήθηκαν το 2017/18, από 98 το 2015/16. και 41 τοις εκατό πολύ πιο εξουσιοδοτημένοι εξεταστές, οι οποίοι επιβλέπουν τους σταθμούς δοκιμών, είχαν αποσυρθεί το καθεστώς τους κατά την ίδια περίοδο. Οι δοκιμαστές μπορούν να προειδοποιηθούν ή να απαγορευτούν για την έκδοση δόλιων πιστοποιητικών, καθώς και ακατάλληλες ή απρόσεκτες δοκιμές.
Υπάρχουν πολύ περισσότεροι από 23.000 σταθμοί δοκιμών MOT στο Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που κάνει αυτούς τους αριθμούς να φαίνονται λεπτές, αλλά ένας διεφθαρμένος δοκιμαστής πρόσφατα διώχθηκε για την έκδοση 310 ψεύτικων MOTs σε διάστημα 18 μηνών, οπότε οι αναξιοπαθούντα δοκιμαστές θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνοι για δεκάδες χιλιάδες παράνομους MOTs – θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια πολλών χρηστών δρόμου.
Ο Πρόεδρος της ΑΑ Edmund King δήλωσε: “Ενώ πολλοί επιθεωρητές MOT κάνουν σπουδαία δουλειά, η άνοδος των επιθεωρητών που χτυπήθηκαν είναι ανησυχητική”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *