Η Volkswagen αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα βενζίνη TSI 1,5 λίτρων

Με την ελπίδα να τραβήξει την προσοχή μακριά από το ακόμα ξεδιπλωμένο σκάνδαλο εκπομπών ντίζελ, η Volkswagen έχει κυκλοφορήσει τεχνικές λεπτομέρειες για έναν ολοκαίνουριο βενζινοκινητήρα turbo.
Αναφέραμε νωρίτερα αυτό το έτος ότι η VW σκοπεύει να αντικαταστήσει την τρέχουσα μικρότερη βενζίνη TSI και TDI ντίζελ με δύο κινητήρες 1,5 λίτρων τα επόμενα χρόνια. Και είναι ο πρώην, που ονομάστηκε EA211 TSI EVO, που βλέπουμε εδώ.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

• Το νέο γκολφ MK8 είναι ελαφρύτερο, πιο πράσινο και πολύ πιο πρακτικό
Ο νέος τετρακύλινδρος κινητήρας χρησιμοποιεί υπερσυμπιεστή μεταβλητής-γεωμετρίας για να επιτρέψει τη μέγιστη ροπή από μόλις 1.300rpm. Η VW ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που το έχουμε δει σε μια μηχανή ανάφλεξης σπινθήρων που παράγεται από τον όγκο. Χρησιμοποιεί επίσης πολύ πιο προηγμένη τεχνολογία άμεσης έγχυσης και υψηλό λόγο συμπίεσης, καθώς και καινοτόμο διαχείριση θερμότητας.
Διατίθεται σε μορφή 128bhp και 148bhp, το TSI 1,5 λίτρων λέγεται ότι είναι 10 τοις εκατό πολύ πιο αποτελεσματικό από τον τρέχοντα κινητήρα και χρησιμοποιεί ένα λίτρο λιγότερο καύσιμο άνω των 62 μιλίων. Χρησιμοποιεί ακόμα απενεργοποίηση κυλίνδρου, αλλά οι ίδιοι οι κύλινδροι είναι τώρα επικαλυμμένοι με σπρέι πλάσματος APS για να μειώσουν την τριβή.
Η Volkswagen κάνει ένα σημείο ότι οι κινητήρες αυτοί δίνουν προτεραιότητα σε βελτιώσεις οικονομίας καυσίμου πραγματικού κόσμου αντί να ασχολούνται με τον τρέχοντα επίσημο κύκλο δοκιμών, με καθημερινή οδήγηση να αποδεικνύει ότι το 10 % ενισχύει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *