Το Audi RS Q3 αποκάλυψε

Αυτό είναι το Audi RS Q3, το οποίο γίνεται το πρώτο SUV Audi για να φορέσει το σήμα RS και είναι το τέταρτο μοντέλο RS που θα ξεκινήσει το Audi το 2013, μετά το RS6 Avant, RS5 Cabriolet και RS7.
Το Audi RS Q3 τροφοδοτείται από τον ίδιο βενζινοκινητήρα πεντακύλινδρου 2,5 λίτρων ως το πρόσφατα διακοπτόμενο RS3, αν και αποκλείεται σε 306bhp.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Το RS Q3 μπορεί να ολοκληρώσει το Sprint 0-62mph σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα και να χτυπήσει μια ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 155 μίλια / ώρα. Ο κινητήρας παράγει ροπή 420nm από 1.500rpm, η οποία αποστέλλεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων.
Ο κινητήρας των 2,5 λίτρων παίρνει τώρα το στάνταρ ως στάνταρ, πράγμα που σημαίνει ότι η Audi ισχυρίζεται ότι ο μέσος όρος 32,1 mpg και οι εκπομπές CO2 των 206G/km.
Το Audi Drive Select είναι τοποθετημένο ως στάνταρ, επιτρέποντας στον οδηγό να ρυθμίζει τα χαρακτηριστικά του ήχου εξάτμισης και της πεταλούδας επιλέγοντας από αυτόματες, άνετες ή δυναμικές λειτουργίες. Η αθλητική ανάρτηση μειώνει το αυτοκίνητο κατά 25mm σε σύγκριση με το πρότυπο Q3.
Το ESP έχει μια λειτουργία αθλητισμού και μπορεί να απενεργοποιηθεί πλήρως. Οι αναβαθμισμένοι δίσκοι εμπρός φρένων με άκρα σε σχήμα κύματος είναι στάνταρ και εμπνέονται από εκείνους που είναι τοποθετημένοι σε υψηλής απόδοσης superbikes, διαλύοντας τη θερμότητα καλύτερα ενώ ξύρισμα 1 κιλό βάρους ανά τροχό.
Το RS Q3 διαθέτει ένα πλήρες επιθετικό RS bodykit, το οποίο αυξάνει το μήκος του αυτοκινήτου κατά 25mm, λαμβάνοντας το σύνολο σε 4.410mm. Το SUV συμβουλεύει τις κλίμακες στα 1.730 κιλά. Τα κράματα 19 ιντσών είναι στάνταρ, αλλά τα κράματα 20 ιντσών είναι διαθέσιμα ως επιλογή. Οι εσωτερικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν αθλητικά καθίσματα και πολλά κονκάρδες RS.
Το RS Q3 αναμένεται να κοστίσει περίπου £ 11.000 περισσότερο από την τρέχουσα γραμμή TFSI S3 2,0 λίτρων, σε περίπου 42.000 λίρες, όταν οι πρώτες παραδόσεις πραγματοποιούνται στο τέλος του έτους. Δεν θα έχει άμεσο αντίπαλο κατά την εκτόξευση, αλλά σύντομα θα πρέπει να ανταγωνιστεί με την επερχόμενη υπερτροφοδοτούμενη Mercedes GLA 45 AMG, που θα φτάσει το 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *