Η Mercedes Sets 2039 Target για την εξ ολοκλήρου ουδέτερη από τον άνθρακα

Η Mercedes ανακοίνωσε μια σειρά νέων στόχων μείωσης του CO2 που στοχεύει να χτυπήσει τα επόμενα 20 χρόνια, γεγονός που θα δει το βήμα της μάρκας προς τη δημιουργία ενός άνθρακα- ουδέτερη σειρά νέων επιβατικών αυτοκινήτων μέχρι το 2039.
Παρουσιάζοντας τη μέθοδο «Ambition2039» στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Sindelfingen της Στουτγάρδης, ο εισερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Daimler, Ola Källenius, δήλωσε ότι το αποτύπωμα CO2 της εταιρείας ήταν «ένα από τα κρίσιμα ερωτήματα» που πρέπει να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια.
Διαφήμιση – Η δημοσίευση συνεχίζεται παρακάτω

• Τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για αγορά
Ο Källenius θα αναλάβει τον Δρ Dieter Zetsche ως Διευθύνοντα Σύμβουλο της Daimler AG αργότερα αυτό το μήνα, στο τέλος της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Daimler για το 2019.
Το εισερχόμενο αφεντικό εξήγησε ότι παράλληλα με τα νέα πλήρως ηλεκτρικά και κυτταρικά οχήματα καυσίμων, η Mercedes θα στόχο να μετατρέψει τις γραμμές παραγωγής της σε εγκαταστάσεις ουδέτερου άνθρακα και προμηθευτές πίεσης να κάνουν το ίδιο.
“Στόχος μας είναι να έχουμε ένα νέο ουδέτερο στόλο επιβατικών αυτοκινήτων σε 20 χρόνια. Ας είμαστε σαφείς τι δείχνει αυτό για εμάς: μια θεμελιώδης βελτίωση της εταιρείας μας σε λιγότερο από τρεις κύκλους προϊόντων “, εξήγησε ο Källenius.
Ενώ δεν υπάρχει καμία πρόταση για το πώς θα μοιάζει η σειρά Mercedes το 2039 – και ποιο ποσοστό νέων αυτοκινήτων που πωλούνται μέχρι τότε θα ήταν πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα – η Mercedes προβλέπει ότι πολύ περισσότερο από το 50 % των πωλήσεων αυτοκινήτων της Μέχρι το 2030 θα είναι πλήρες EV ή plug-in υβριδικό.
Η ομάδα ανακοίνωσε ότι όλα τα ευρωπαϊκά εργοστάσια αυτοκινήτων θα διαθέτουν ενεργειακή παροχή CO2 έως το 2022 και ότι τα νέα εργοστάσια παγκοσμίως θα κατασκευαστούν με CO2-ουδετερότητα στον πυρήνα της λειτουργίας τους.
Μια τέτοια εγκατάσταση είναι το «Factory 56», το οποίο θα ανοίξει στο Sindelfingen νωρίς την επόμενη δεκαετία. Η Mercedes επιβεβαίωσε ότι η νέα εγκατάσταση των 220.000m2 θα είναι η τοποθεσία κατασκευής για “αυτοκίνητα ανώτερης και πολυτελούς τάξης με κινητήρες καύσης, υβριδικές μονάδες δίσκου και καθαρά ηλεκτρικά δίσκους μπαταρίας”. Μια νέα S-Class θα κατασκευαστεί εκεί από το 2021.
Μια νέα εγκατάσταση παραγωγής κινητήρα και μπαταρίας στο Jawar της Πολωνίας θα παρέχεται με ενέργεια ουδέτερης ενέργειας CO2, ενώ η ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές χρησιμοποιείται στο εργοστάσιο της Βρέμης όπου κατασκευάζεται το νέο EQC Electric SUV.
Όσον αφορά το CO2 στην αλυσίδα εφοδιασμού της επιχείρησης, ο Källenius αποκάλυψε ότι η Daimler “διεξάγει εργαστήρια” με τους πωλητές για τον εντοπισμό και τη διεξαγωγή νέων μέτρων μείωσης του CO2. Οι στόχοι CO2 θα γίνουν ένα κρίσιμο κριτήριο για την ομάδα όταν αφορά την επιλογή μελλοντικών προμηθευτών.

Η Daimler δεν είναι η πρώτη γερμανική γιγαντιαία γιγαντιαία για να ανακοινώσει εκτεταμένους στόχους μείωσης του CO2 – ο όμιλος Volkswagen έχει αναλυθεί παρόμοια σχέδια για το στόλο και την παραγωγή μεγάλης ουδετερότητας άνθρακα σε όλες τις μάρκες μέχρι το 2050.
Πιστεύετε ότι η Mercedes θα επιτύχει μια ουδέτερη σειρά άνθρακα μέχρι το 2039; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *