Η Hyundai και η Kia για την εφαρμογή της τεχνολογίας ηλιακής φόρτισης σε νέα αυτοκίνητα

Hyundai και Kia πρόκειται να εισαγάγουν ηλιακή φόρτιση σε πολλά από τα νέα της αυτοκίνητα. Η τεχνολογία, η οποία θα παρουσιαστεί πρώτα από το 2020, θα εφαρμοστεί σε οχήματα ηλεκτρικών, υβριδικών και καυσίμων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας.
Οι ηλιακοί συλλέκτες θα εφαρμοστούν στις στέγες μιας ποικιλίας νέων μοντέλων, συμπληρώνοντας τις υπάρχουσες πηγές ενέργειας. Η νέα τεχνολογία θα εισαχθεί σε τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Η πρώτη εισαγωγή της τεχνολογίας θα εφαρμοστεί σε υβριδικά μοντέλα. Ο καιρός επιτρέπει, τα πάνελ πυριτίου είναι ικανά να προσθέσουν μεταξύ 30 έως 60 τοις εκατό της φόρτισης στην μπαταρία του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια μιας ημέρας.
Η επόμενη γενιά των πάνελ θα εισαχθεί στα παραδοσιακά μοντέλα καύσης και αυτά θα σχεδιαστούν για να βοηθήσουν το μεγαλύτερο μέρος των σειρών της Kia και της Hyundai να συμμορφώνονται με τους συνεχώς σταθερούς κανονισμούς εκπομπών. Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό των πάνελ δεύτερης γενιάς είναι ότι είναι ημι-διαφανές, επιτρέποντάς τους να εφαρμοστούν πάνω από τα αυτοκίνητα εξοπλισμένα με ηλιοροφή. Αυτό θα είναι, σύμφωνα με την Kia και την Hyundai, μια παγκόσμια πρώτη αίτηση για την τεχνολογία.
Η τρίτη γενιά της ηλιακής τεχνολογίας θα εφαρμοστεί στα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα των εμπορικών σημάτων. Αυτό το σύστημα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αλλά τελικά θα εφαρμοστεί τόσο στο καπό όσο και στην οροφή των ΗΕ για να διατηρηθεί η μπαταρία.
Η ηλεκτρική ενέργεια από τα πάνελ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους: είτε για να φορτίσετε απευθείας την μπαταρία είτε να σταλεί απευθείας στη γεννήτρια εναλλασσόμενου ρεύματος του αυτοκινήτου για να μειώσετε το φορτίο.
Μιλώντας για τη νέα τεχνολογία, το Jeong-Gil Park, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Τμήματος Μηχανικών και Σχεδιασμού της Hyundai Motor Group, δήλωσε: “Στο μέλλον, αναμένουμε να δούμε πολλούς διαφορετικούς τύπους τεχνολογιών δημιουργίας ηλεκτρικής ενέργειας που ενσωματώνονται στα οχήματά μας. Η ηλιακή οροφή είναι η πρώτη από αυτές τις τεχνολογίες και θα σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα δεν καταναλώνουν πλέον παθητικά ενέργεια, αλλά θα αρχίσουν να το παράγουν ενεργά ».
Πιστεύετε ότι τα ηλιακά πάνελ στα αυτοκίνητα είναι καλή ιδέα; Ενημερώστε μας τις σκέψεις σας παρακάτω …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *