Το Λονδίνο εγκαινιάζει το σύστημα αποσύνθεσης αυτοκινήτων £ 25 εκατομμυρίων

ένα νέο σύστημα αποσύνθεσης £ 25 εκατομμυρίων έχει ξεκινήσει στο Λονδίνο για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που δεν πληρούν τα πρότυπα Ulez (Ultra Low Fepission Zone).
Οι οδηγοί που ζουν σε έναν από τους 32 δήμους του Λονδίνου ή στην πόλη του Λονδίνου μπορούν να διεκδικήσουν £ 2.000 για να καταργήσουν ένα αυτοκίνητο ή £ 1.000 για την κατάργηση μιας μοτοσικλέτας, εφόσον τόσο αυτά όσο και το αυτοκίνητό τους πληρούν τις απαιτήσεις που καθορίζονται από τη μεταφορά για το Λονδίνο (TFL) .
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

• Πώς να καταργήσετε το αυτοκίνητό σας και πώς να αποκτήσετε την καλύτερη τιμή
Πρώτον, οι οδηγοί υποχρεούνται να ταξινομούνται ως χαμηλό εισόδημα ή να έχουν αναπηρία. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να διεκδικούν ένα ή πολύ περισσότερα από τα ακόλουθα οφέλη:

Καθολική πίστωση

Υποστήριξη εισοδήματος

Πληρωμή ανεξαρτησίας ένοπλων δυνάμεων

Βιομηχανικές τραυματισμοί Απενεργοποίηση

Επίδομα συμμετοχής

Επίδομα για την εργασία

Επίδομα φροντιστή

Σύνταξη

Παιδική πίστωση φόρου

Πληρωμή προσωπικής ανεξαρτησίας

Επίδομα συμμετοχής

Επιδυναμία σοβαρής απενεργοποίησης

Επίδομα ζωής Αναπηρίας

Συμπλήρωμα κινητικότητας συντάξεων πολέμου

Απασχόληση και επίδομα υποστήριξης

Φορολογική πίστωση

Στεγαστικό επίδομα

Το αυτοκίνητο που διαλύεται, εν τω μεταξύ, θα πρέπει να καταχωρηθεί στο DVLA (Οργανισμός αδειοδότησης οδηγού και αυτοκινήτων) στον αιτούντα ή σε κάποιον που ζει στην ίδια διεύθυνση με τον αιτούντα και θα έπρεπε να ανήκει σε αυτούς για περισσότερο από 12 μήνες πριν από 23 Οκτώβριος 2019.
Εκτός από τον αιτούντα που έχει τον φόρο, το MOT και την ασφάλιση όλων, το αυτοκίνητο ή η εν λόγω μοτοσικλέτα θα πρέπει επίσης να αποτύχουν να πληρούν τα πρότυπα Ulez.
Το πρόγραμμα – το οποίο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο – λειτουργεί εκτός από ένα ταμείο αποσπάσματος van £ 23 εκατομμυρίων, το οποίο προορίζεται να βοηθήσει τις μικρές εταιρείες να απορρίπτουν φορτηγά που δεν τηρούν τα πρότυπα Ulez, αλλά τα οποία οδηγούνται στο κεντρικό Λονδίνο μια τακτική βάση.
Σε συνδυασμό, τα δύο συστήματα ισοδυναμούν με χρηματοδότηση £ 48 εκατομμυρίων για να “βοηθήσουν όσους αντιμετωπίζουν σημαντικές οικονομικές πιέσεις στην αναβάθμιση σε πιο πράσινες επιλογές”.
Σε μια αποκλειστική συνέντευξη με την CAR Express τον Ιούνιο, ο Χαν κάλεσε τους σκαφών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο να «ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση για ένα εθνικό πρόγραμμα διαλυσμάτων ντίζελ». Πρόσθεσε ότι το Λονδίνο δεν έγινε μια πόλη κατά του αυτοκινήτου, παρόλο που οι οδηγοί των αυτοκινήτων που δεν συμμορφώνονται με το Ulez πρέπει να πληρώσουν £ 24 για να οδηγήσουν στο κέντρο της πόλης στις κορυφαίες ώρες.

Έχετε καταργήσει ένα αυτοκίνητο πριν; Ενημερώστε μας τι πιστεύετε στο σχέδιο στα παρακάτω σχόλια …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *