Η Jaguar Land Rover αποκαλύπτει το αισθητηριακό τιμόνι

Η Jaguar Land Rover έχει συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης για να αναπτύξει ένα νέο αισθητηριακό τιμόνι που θερμαίνεται και δροσίζει για να ενημερώσει τους οδηγούς των επερχόμενων διασταυρώσεων.
Για να προειδοποιήσει τους οδηγούς, η θερμοκρασία των πλευρών του τιμονιού αλλάζει με διαφορά έξι βαθμών Κελσίου, αλλά μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ταιριάζει σε άτομα. Η JLR δήλωσε ότι η τεχνολογία θα είναι χρήσιμη κατά την οδήγηση σε κακές καιρικές συνθήκες.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

• Το JLR αποκαλύπτει τη νέα τεχνολογία ‘Earn As You Drive’
Η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί για να βοηθήσει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης των οδηγών και να διατηρήσει τα μάτια τους στο δρόμο και όχι σε μια οθόνη SAT-NAV, καθώς η απόσπαση του οδηγού είναι ένας από τους μεγαλύτερους συνεισφέροντες στα οδικά ατυχήματα.
Η JLR δήλωσε ότι η τεχνολογία μπορεί επίσης να ενσωματωθεί στα κουτάκια αλλαγής ταχυτήτων για μελλοντικά αυτόνομα οχήματα. Τα κουτάκια θα θερμαίνονται ή θα κρυώσουν όταν ο έλεγχος του οχήματος έχει παραδοθεί από τον οδηγό στο ίδιο το αυτοκίνητο. Άλλες εφαρμογές της τεχνολογίας περιλαμβάνουν μη επείγουσες προειδοποιήσεις, όπως επίπεδο καυσίμου ή σημεία ενδιαφέροντος και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτική λύση για τον ήχο ή τις δονητικές ειδοποιήσεις.
Το έργο ακολουθείται από προηγούμενα χαρακτηριστικά ασφαλείας που αναπτύχθηκε από την JLR, όπως οι αυτόνομες λοβές κινητικότητας που είναι εξοπλισμένα με «ψηφιακά μάτια» για να ενημερώσουν άλλους χρήστες του δρόμου σχετικά με την κατεύθυνση του ταξιδιού και της ευαισθητοποίησης.
Πιστεύετε ότι ένα αισθητηριακό τιμόνι είναι μια καλή ιδέα ασφαλείας; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *