Το Skoda Enyaq IV Electric SUV παίρνει 2022 ενημερώσεις με ταχύτερη φόρτιση

Η Skoda έχει κάνει μερικές αναθεωρήσεις στη σειρά Enyaq IV για το 2022, που υπόσχονται να κάνουν το EV πιο άνετο να ζήσει. Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν επιπλέον τεχνολογία ασφαλείας, περισσότερα χαρακτηριστικά ευκολίας και υποστήριξη για ταχύτερες ταχύτητες φόρτισης σε όλη τη σύνθεση. Οι τιμές ξεκινούν από £ 34.850 για το Enyaq IV 60 και £ 39.465 για το Enyaq IV 80 σε μεγάλης εμβέλειας.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Η μεγαλύτερη ενημέρωση για το μοντέλο 2022 έτος Enyaq είναι το Tweak του συστήματος φόρτισης της Skoda. Τώρα, το entry-level enyaq IV 60 μπορεί να δεχτεί ταχύτητες φόρτισης μέχρι 120kW, η οποία είναι μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το σύστημα 100kW του παλιού μοντέλου. Η αρχιτεκτονική φόρτισης του Enyaq IV 80 έχει επίσης στρέψει από 125kW έως 135kW. Αυτό ακολουθεί μια ενημέρωση τον Δεκέμβριο του 2021 που έκανε το πρότυπο φόρτισης DC, ενισχύοντας την ικανότητα φόρτισης του μοντέλου Enyaq 80 από 50kW έως 125kW. Αυτό σημαίνει ότι το Enyaq έχει αυξήσει ουσιαστικά το παιχνίδι του τους τελευταίους μήνες.

Hot Electric Skoda Enyaq Coupe IV VRS προς πώληση τώρα από £ 51.885

Το νέο ηλεκτρικό σύστημα έχει κάνει μια αξιοσημείωτη βελτίωση στις ταχύτητες φόρτισης του Enyaq. Για αναφορά, χρειάστηκε 38 λεπτά φόρτισης 125kW στην κορυφή της μπαταρίας του IV 80 έως και 80 τοις εκατό, αλλά το νέο σύστημα 135kW της Skoda έχει μειώσει αυτό σε 29 λεπτά.
4

Για να συμπληρώσει τα βελτιωμένα συστήματα φόρτισης, η Skoda εισήγαγε μια νέα λειτουργία φροντίδας μπαταρίας στο Enyaq. Ορίζει την μπαταρία στη βέλτιστη θερμοκρασία του πριν το αυτοκίνητο φτάσει σε σταθμό φόρτισης, τον οποίο η εταιρεία λέει ότι θα βοηθήσει στην επέκταση της ζωής της μπαταρίας. Το σύστημα ελέγχεται μέσω ενός νέου μενού στο σύστημα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου.
Οι αγοραστές θα έχουν πρόσβαση σε λίγο περισσότερα δεδομένα από το σύστημα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου. Τώρα, το σύστημα SAT-NAV θα εμφανίσει το υπόλοιπο εύρος της εκτιμώμενης μπαταρίας κατά την άφιξη όταν προγραμματιστεί μια διαδρομή, την οποία λέει η Skoda, θα διευκολύνει τους οδηγούς να σχεδιάσουν στάσεις φόρτισης.
Υπάρχει επίσης κάποια επιπλέον τεχνολογία βοήθειας οδηγού, η πιο ενδιαφέρουσα από τις οποίες είναι μια νέα ρύθμιση “τρόπου πρόσφυσης” για το Dual-Motor, τετρακίνησης Enyaq IV 80x. Η Skoda αναφέρει ότι το σύστημα διαχειρίζεται αυτόματα την ποσότητα ροπής που πηγαίνει στον μπροστινό και πίσω ηλεκτρικό άξονα για να μεγιστοποιήσει την ποσότητα πρόσφυσης σε ολισθηρές συνθήκες.

Το Skoda Assisted Drive Package Plus (το οποίο δεσμεύει μια σειρά τεχνολογίας βοήθειας, όπως το Adaptive Cruise Control και το Lane Assist, σε ένα πακέτο) έχει επίσης λάβει μια ενημέρωση. Η ημι-αυτόνομη λειτουργία ταξιδιωτικής βοήθειας της εταιρείας έρχεται τώρα με μια νέα ρύθμιση στενής Lane Assist, το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει προσωρινά σημάδια λωρίδων σε αυτοκινητόδρομο.
Τώρα κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε τη μακροπρόθεσμη αναθεώρηση δοκιμής του Skoda Enyaq IV 80…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *