Η Aston Martin για να γίνει δημόσια με την προσφορά χρηματιστηριακής αγοράς £ 5 δισ.

Η Aston Martin ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει ένα πλωτήρα £ 5δις στο χρηματιστήριο, επιβεβαιώνοντας τις φήμες ότι η αναζωογονημένη βρετανική μάρκα θα επιδιώξει να εξαργυρώσει Πρόσφατη οικονομική ανάκαμψη.
Ο κατασκευαστής επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε τη διαδικασία επιπλέουσας, με στόχο την έναρξη της αρχικής δημόσιας προσφοράς στις 20 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα εκδοθούν από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς αργότερα σήμερα.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

• Νέο 2018 Aston Martin Vantage Review
“Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί βασικό ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας, η οποία αναφέρει ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και αυξημένη παγκόσμια ζήτηση για τα βραβευμένα σπορ αυτοκίνητα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin Dr. Andy Palmer σε δήλωση.
Τα πρώτα μισά έσοδα του Aston Martin το 2018 αυξήθηκαν οκτώ τοις εκατό σε £ 445 εκατομμύρια. Τα υποκείμενα κέρδη αυξήθηκαν κατά 14 % στα £ 106εκ.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, αμφισβητήθηκε ότι η τρέχουσα δομή ιδιοκτησίας της Aston – μια ομάδα επενδυτών του Κουβέιτ και η ιταλική εταιρεία ιδιωτικών μετοχών InvestindIntial που κατέχει πάνω από το 90 τοις εκατό του Marque Combined – είχε αρχίσει ένα προκαταρκτικό σχέδιο για να διερευνήσει μια δημόσια προσφορά της Aston Stock στο τρίτο τρίμηνο του 2018.
Οι υπάρχοντες επενδυτές θα πουλήσουν μετοχές στην προσφορά, τοποθετώντας περίπου το 25 % του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Το 2.700 υπάλληλο της Aston θα προσφερθεί η ευκαιρία να εγγραφεί για ένα πρόγραμμα μετοχών.
Η μετάβαση στο Float Aston Martin στη χρηματιστηριακή αγορά ακολουθεί τα βήματα της Ferrari, τα οποία καταγράφηκαν δημόσια το 2015.
Διαβάστε για το επόμενο μεγάλο έργο της Aston εδώ – το επερχόμενο SUV Varekai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *