Η κυβέρνηση εξετάζει τα σημεία ποινής για να μην φορέσει ζώνη ασφαλείας

, η κυβέρνηση εξετάζει τα σημεία ποινής σε οδηγούς που αποτυγχάνουν να φορούν ζώνη ασφαλείας ως μέρος ενός νέου σχεδίου δράσης για την οδική ασφάλεια που στοχεύει στη μείωση του αριθμού των θανάτων στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου.
Παρά το γεγονός ότι, το 2017, το 27 % των θανάτων αυτοκινήτων αφορούσε ανθρώπους που δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας, η τιμωρία για τη διάπραξη του αδικήματος στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία είναι μόνο πρόστιμο £ 100, το οποίο μπορεί να βελτιωθεί στο μέγιστο από £ 500 εάν η υπόθεση πηγαίνει στο δικαστήριο.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

• Η εξέλιξη της ασφάλειας αυτοκινήτων
Τώρα, το Τμήμα Μεταφορών (DFT) εξετάζει το ενδεχόμενο να εισαγάγει σημεία ποινής για ένα τέτοιο αδίκημα, ως μέρος ενός πακέτου 74 πιθανών ενεργειών για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό ακολουθεί μια έκθεση από το κοινοβουλευτικό συμβουλευτικό συμβούλιο για την ασφάλεια των μεταφορών (συμφώνους) που ζητά από την καταπληκτική Βρετανία να υιοθετήσει τις ίδιες κατευθυντήριες γραμμές με τη Βόρεια Ιρλανδία, όπου οι οδηγοί που δεν φορούν ζώνη ασφαλείας παραδίδονται τρία σημεία ποινής.
Ένας άλλος ουσιαστικός τομέας εστίασης στο σχέδιο της DFT είναι οι αγροτικοί δρόμοι, για τους οποίους θα δημιουργηθεί μια συμβουλευτική ομάδα για να εξετάσουμε πώς μπορεί να ενισχυθεί η αγροτική οδική ασφάλεια μέσω της βελτίωσης των δρόμων και των σημείων κυκλοφορίας, καθώς και με την αντιμετώπιση των προβλημάτων γύρω από τα όρια ταχύτητας και την επιβολή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *