Η πιο αποδεκτή κάμερας ταχύτητας από τους αυτοκινητιστές

Η πλειοψηφία των chauffeurs των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρούν ότι οι κάμερες ταχύτητας έχουν κάνει τους δρόμους ασφαλέστερους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ινστιτούτου Ετήσιας Έρευνας Βιντεοκάμερων Προχωρημένων αυτοκινητιστών (IAM).
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 82 τοις εκατό των ανθρώπων πίστευε ότι ήταν αποδεκτό για τις αρχές να χρησιμοποιούν κάμερες ταχύτητας, ενώ το 85 τοις εκατό πιστεύει ότι βοήθησαν στην πτώση των οδικών θανάτων επειδή η δεκαετία του 1990.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Περίπου το 45 % των ανθρώπων εξακολουθούν να μην υπολογίζουν σε αυτά και να πιστεύουν ότι η αύξηση των μετρητών είναι ο κύριος λόγος για τη χρήση τους, ωστόσο.
Ταυτόχρονα, το 72 % των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα μαθήματα ευαισθητοποίησης ταχύτητας είναι μια καλή ιδέα.
Ο Simon Best, διευθύνων σύμβουλος της IAM, δήλωσε: “Η απλή αλίευση και η πρόστιμο των σκαφών δεν αλλάζει την ευαισθητοποίηση των οδηγών σχετικά με τους κινδύνους της υπερβολικής ταχύτητας. Η δημοτικότητα των μαθημάτων ευαισθητοποίησης ταχύτητας δείχνει ότι το κοινό πιστεύει ότι η κατάρτιση είναι η καλύτερη επιλογή.
“Οι κάμερες ταχύτητας αποτελούν ζωτικό μέρος του εργαλείου αστυνόμευσης και γίνονται πολύ πιο αποδεκτές, αλλά είναι σαφές ότι μερικοί άνθρωποι χρειάζονται καθησυχασμό για το σκοπό και τη χρηματοδότησή τους”.
Οι στάσεις απέναντι στις κάμερες ταχύτητας έχουν αλλάξει κάπως τα τελευταία πέντε χρόνια. Το 2007, το 30 % των ανθρώπων δήλωσαν ότι ήταν απαράδεκτα – αυτό έχει μειωθεί στο 16 %.
Τα συναισθήματα προς τις κάμερες ταχύτητας ποικίλλουν σε όλα τα έθνη του σπιτιού. Είναι λιγότερο δημοφιλείς στην Ουαλία, με το 32 % των ανθρώπων να σκέφτονται ότι η χρήση τους ήταν απαράδεκτη.
Ήταν πολύ πιο δημοφιλείς στη Σκωτία, όπου μόλις το 15 % θεώρησε ότι δεν ήταν αποδεκτές. Εν τω μεταξύ, το 20 % των ανθρώπων στην Αγγλία δεν πίστευαν ότι είναι αποδεκτές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *