Τι σημαίνει ο προϋπολογισμός για τους αυτοκινητιστές

καγκελάριος George Osborne έδωσε σήμερα την προϋπολογισμό του. Τα μεγάλα νέα για τους αυτοκινητιστές είναι ότι η προγραμματισμένη αύξηση των δασμών καυσίμων θα προχωρήσει, σε αυτό που η ΑΑ έχει περιγράψει ως “προϋπολογισμό”.
Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Αυγούστου, οι οδηγοί θα πρέπει να πληρώσουν 3,62p περισσότερο ανά λίτρο, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Οι μέσες τιμές βενζίνης βρίσκονται ήδη σε ύψος 139,67 πένες ανά λίτρο (PPL), ενώ οι τιμές ντίζελ είναι σε 146,39ppl.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Ο Πρόεδρος της ΑΑ Edmund King δήλωσε: “Σε μια εποχή των τιμών ρεκόρ στις αντλίες, η αύξηση του καθήκοντος του Αυγούστου είναι ένα προϋπολογισμό που θα αναγκάσει τους οδηγούς από το δρόμο και θα μπορούσε να φέρει ένα καλοκαίρι δυσαρέσκειας για πολλούς.
“Μόνο την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός μας είπε στους φοιτητές ότι οι τιμές των καυσίμων του Ηνωμένου Βασιλείου θα τους καθιστούσαν« εξασθενημένους », όμως η κυβέρνηση φαίνεται να είναι πρόθεση να προκαλέσει περισσότερο πόνο για κανένα κέρδος στους οδηγούς. Κατά ειρωνικό τρόπο, μια τέτοια πεζοπορία στο καθήκον δεν βοηθά απαραιτήτως τα κυβερνητικά οικονομικά, καθώς οι άνθρωποι θα μειώσουν τις δαπάνες στις αντλίες και στα καταστήματα και θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τον πληθωρισμό ».
Εκτός από την αύξηση του καυσίμου του Αυγούστου, ο οδικός φόρος θα αυξηθεί σε όλες τις ζώνες σύμφωνα με τον πληθωρισμό.
Ο Καγκελάριος ανακοίνωσε επίσης μια σειρά από αυξήσεις φόρου αυτοκινήτων της εταιρείας. Το μεγαλύτερο χτύπημα είναι για οχήματα μηδενικών και εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών. Αυτά τα αυτοκίνητα δεν θα απαλλάσσονται πλέον από τον φόρο αυτοκινήτων της εταιρείας από το 2015. Οι ιδιοκτήτες της ηλεκτρικής εταιρείας αυτοκινήτων θα πρέπει να πληρώσουν το 13 % της αξίας του οχήματος σε φόρο, αυξάνοντας το 15 % το 2016/17.
Το ποσοστό για όλα τα οχήματα που εκπέμπουν περισσότερα από 75G CO2/km θα αυξηθεί κατά ένα τοις εκατό το 2014/15 και δύο τοις εκατό το 2015/16 και 2016/17.
Ο μέγιστος φορολογικός συντελεστής αυτοκινήτων της εταιρείας θα αυξηθεί επίσης από 35 % σε 37 % το 2015/16. Επιπλέον, το συμπλήρωμα ντίζελ των τριών τοις εκατό θα διαλυθεί από τον Απρίλιο του 2016, φέρνοντας τα ποσοστά ντίζελ σύμφωνα με τη βενζίνη.
Ο Osborne δήλωσε ότι θα εξετάσει τη μεταρρύθμιση του οδικού φόρου μεσοπρόθεσμα για να «εξασφαλίσει ότι όλοι οι αυτοκινητιστές θα συμβάλλουν δίκαιη στη διατήρηση των δημόσιων οικονομικών και να αντικατοπτρίζουν τις συνεχιζόμενες βελτιώσεις στην οικονομία καυσίμου». Θέλει επίσης να εισαγάγει ένα σύστημα άμεσης χρέωσης για το VED, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να μπορούν να πληρώσουν σε μηνιαία βάση.

Τι κάνετε για τον προϋπολογισμό του καγκελαρίου; Πείτε μας παρακάτω…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *