Το PSA επιδιώκει επιστροφή £ 705 εκατ. Από την GM μέσω των εκπομπών Opel και Vauxhall

Η ομάδα PSA επιδιώκει την επιστροφή των μισών χρημάτων που κατέβαλε στη General Motors για την αγορά Opel και Vauxhall αφού ανακάλυψε ότι παραπλανήθηκε από τη στρατηγική εκπομπών Opel, σύμφωνα σε νέες αναφορές.
Ο όμιλος PSA πλήρωσε 1,3 δισ. Ευρώ (£ 1,15 δισ.) Στις General Motors νωρίτερα φέτος για να αγοράσει Opel και είναι το UK Sub-Brand, Vauxhall, από τον Αμερικανό κατασκευαστή αυτοκινήτων. Σύμφωνα με νέες αναφορές, ο όμιλος PSA επιδιώκει τώρα μεταξύ 600 και 800 εκατομμυρίων ευρώ (£ 705 εκατ.) Από την GM αφού ανακάλυψε ότι τα αυτοκίνητα Opel και Vauxhall μολύνουν πολύ περισσότερο από ό, τι αναμενόταν.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

• Οι νέοι κυβερνητικοί φόροι ντίζελ θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν νομική πρόκληση
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ομάδα δήλωσε ότι θα πρέπει να μετεγκατασταθεί τα μοντέλα Opel με δική του, πολύ πιο αποδοτικές τεχνολογίες από καύσιμα πιο γρήγορα από ό, τι αναμενόταν αφού διαπίστωσε ότι τα αυτοκίνητα μολύνουν πολύ περισσότερο από αρχικά πίστευαν. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει να πληρούν τις μέσες εκπομπές CO2 του Fleet 95g/km έως το 2021, σημαντική πτώση από τον τρέχοντα μέσο όρο των 130g/km CO2.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει τώρα ότι οι πηγές κοντά στο θέμα ανέφεραν ότι η ομάδα σκοπεύει να ασκήσει νομική απαίτηση με το σκεπτικό ότι παραπλανήθηκε για τη στρατηγική εκπομπών του Opel.
Ο εκπρόσωπος της GM, David Caldwell, δήλωσε στο Reuters: “Δεν γνωρίζουμε καμία απαίτηση που υπέβαλε η PSA σχετικά με τους μελλοντικούς στόχους CO2 και δεν μπορούμε να σκεφτούμε θέματα που δεν έχουν αυξηθεί μαζί μας”.
Η εξαγορά PSA Opel και Vauxhall ολοκληρώθηκε
Η εξαγορά £ 1,15 δισ. Η εξαγορά της Opel και της Vauxhall από τη General Motors είναι πλέον πλήρης και ο διευρυμένος όμιλος PSA είναι πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος στην Ευρώπη με μερίδιο αγοράς 17 %, που ακολουθεί μόνο τον όμιλο Volkswagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *